Vervangen verkeersregelinstallaties


De Provincie Limburg is bezig met het vervangen van diverse verkeersregelinstallaties op de N280 ter hoogte van Roermond. Dit betreft de locaties ter hoogte van de aansluitingen met de A73. Deze werkzaamheden zullen duren tot 3 december aanstaande. In de komende week zullen daarvoor de afrit vanaf Venlo komende en de toerit richting Maastricht worden afgesloten in de nachten van 22, 23 en 24 november. Het verkeer wordt lokaal omgeleid.

Verder zullen er vanaf 29 november werkzaamheden uitgevoerd gaan worden ter hoogte van de aansluiting met de Wirosingel. Om deze werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren is het noodzakelijk het verkeer lokaal om te leiden, men kan vanaf de N280 niet rechtstreeks naar de Wirosingel rijden maar zal via de A73 worden omgeleid. Het verkeer kan via de afrit 20 Roermond-oost de weg richting Wirosingel en omgeving vervolgen.

De zuidelijke toerit vanaf de Wirosingel zal alleen voor het verkeer richting A73 en Duitsland worden open gesteld. Verkeer van af de Wirosingel richting Weert kan via de noordelijke toerit zijn weg vervolgen, hiervoor dient met via de rotonde ter hoogte van Broekhin-Noord (Retailpark) te rijden. Deze werkzaamheden zullen - indien het weer ons niet in de steek laat - tot 24 december duren.

Vervolgens zullen we vanaf 3 januari 2022 op de N570/N293 werkzaamheden gaan uitvoeren. deze werkzaamheden zullen tot medio maart duren waarbij er op 3 locaties tussen de N570 en Melick de verkeersregelinstallaties vervangen zullen worden. Ook hier zal het verkeer hinder ondervinden en zal er op momenten het verkeer lokaal omgeleid moeten worden om veilig te kunnen werken.