Tijdelijke aansluiting N280 - Mijnheerkensweg en vleermuishotel geopend

2 juli 2018

Rotonde Mijnheerkensweg aangekleed met kunstwerk
Ze waren al een tijdje in gebruik, maar nu ook officieel geopend: het vleermuishotel en de tijdelijke aansluiting N280-Mijnheerkensweg. Dit gebeurde met de onthulling van een plaquette op het vleermuishotel door wethouders Waajen (projectwethouder N280) en Evers (Mobilitiet) en een ludieke ‘onthulling’ van een kunstwerk op de rotonde door gedeputeerde Eric Geurts (Mobiliteit) en Wouter Lap (directeur Smurfit Kappa).

Vleermuishotel

Het 6 meter hoge vleermuishotel achter de Venloseweg is vanaf nu de alternatieve verblijfplaats voor dwergvleermuizen in de buurt van de Schipperswal en Mijnheerkensweg. In deze toren kan een groot aantal vleermuizen een slaapplaats vinden. De nieuwe 'hangplek' moest er komen in verband met de herinrichting van de N280 Roermond. Op de onthulde plaquette staat informatie over het vleermuishotel en zijn bewoners.

Tijdelijke aansluiting

Sinds 14 juni kan het verkeer naar Leeuwen, industrieterrein Willem Alexander en het Designer Outlet Roermond gebruik maken van de nieuwe tijdelijke aansluitingen van de N280 op de Mijnheerkensweg. De tijdelijke aansluiting is bedoeld om de stad Roermond, Leeuwen, Designer Outlet Roermond en het bedrijventerrein Willem-Alexander vooruitlopend op de reconstructie van de N280 Roermond, beter bereikbaar te maken en te houden. De tijdelijke aansluiting is aangelegd in opdracht van het Designer Outlet Roermond in samenwerking met de gemeente Roermond en de Provincie Limburg.

Kunstwerk op de rotonde

Smurfit Kappa Roermond Papier heeft de nieuwe rotonde Mijnheerkensweg geadopteerd en hiervoor een kunstwerk laten ontwerpen en plaatsen. De 8.30 meter hoge sculptuur met een diameter van 2 meter heeft de vorm van een rol papier en de structuur van een golfkarton verpakking. Elke volgende laag golfkarton is vijf graden gedraaid ten opzichte van de onderliggende laag. Al rijdend over de rotonde opent de sculptuur zich in een spiraal naar boven toe.