Tijdelijke verkeerslichten in de Wilhelminasingel


Verkeerslichten worden aangestuurd door een verkeersregelinstallatie. De verkeersregelinstallatie, zoals die bij kruising Wilhelminasingel, zorgt ervoor dat verkeer veilig de kruising over rijdt. We vervangen de verkeersregelinstallatie van de Wilhelminasingel door een tijdelijke installatie. Zo kunnen we het verkeer ook tijdens de werkzaamheden veilig laten oversteken!

Wat gaat er gebeuren?

We zetten op wisselende locaties rijstroken af, zodat we onze tijdelijke verkeersinstallatie kunnen aansluiten. Verkeer wordt met behulp van verkeersregelaars om de afzettingen heen geleid. De huidige verkeersregelinstallatie in de Wilhelminasingel is een complexe installatie, dat is onder andere te zien aan de grote hoeveelheid verkeerslichten!.

Om dit veilig uit te voeren, hebben we op diverse locaties op en om de N280 al mantelbuizen aangelegd. De kabels voor onze tijdelijke installatie liggen op diverse locaties al zo goed als klaar!

Wanneer gaat dit gebeuren?

We beginnen met de werkzaamheden op maandag 12 april. Na de ochtendspits starten we met de voorbereidingen. We verwachten de tijdelijke verkeersregelinstallatie op 16 april 2019 volledig in gebruik te nemen.

Wat ervaar ik van de werkzaamheden?

Er zijn geen omleidingen benodigd. Het kan zijn dat u door verkeersregelaars korte tijd om de werklocatie wordt geleid. Er kan bovendien enige geluidshinder ontstaan.

Wat betekent dit voor u?

Verkeer kan gewoon over de N280 en kruising Wilhelminasingel blijven rijden.

  • Alle bestemmingen blijven bereikbaar.
  • Doorgaand verkeer op de N280 kan gewoon blijven doorrijden.
  • Kruising Wilhelminasingel blijft open.