Retentievoorziening klaar


Inmiddels is het plaatsen van de retentievoorziening klaar. Voordat we veilig konden starten met het grondwerk, moesten we een oude gasleiding verwijderen. Die lag op ongeveer 4 meter diepte. Nu starten we met de afwerking.

Retentievoorziening
Het plaatsen van het eerste element van de retentievoorziening

Regenwater uit de verdiepte ligging in de Mijnheerkensweg en de verdiepte ligging in de N280 stroomt straks via nieuwe leidingen naar de waterkelder. In de waterkelder staat een pomp die water verder afvoert naar de retentievoorziening. Deze retentievoorziening werkt als een waterbuffer, zodat water geleidelijk afgevoerd wordt op het riool.

De hele retentievoorziening bestaat uit 45 losse elementen van zo’n 40 ton die aan elkaar worden gemaakt. Deze betonnen elementen zijn gemaakt in een fabriek in Duitsland en werden tijdens de werkzaamheden dagelijks geleverd. De elementen werden rechtstreeks vanaf de vrachtwagen opgepakt en geplaatst. Net voor de levering werd de ondergrond op de juiste diepte en vlakte gemaakt. Vrijgekomen grond werd opnieuw gebruikt voor het aanvullen van de geplaatste elementen. Dit heeft zo’n 2 weken geduurd en inmiddels is de retentievoorziening bijna klaar.