Reconstructie noordelijke rijbaan N280 tussen Louis Raemaekersbrug en Hornerbrug


Vanaf vrijdagavond 15 februari 2019 is de noordelijke rijbaan tussen de Louis Raemaekersbrug (voorheen de Maasbrug) en Hornerbrug voor 3 weken afgesloten. Dit is noodzakelijk voor het snel, efficiënt en veilig uitvoeren van de reconstructie op dit wegdeel. Ook de afrit naar De Weerd is gesloten: met omleidingen blijven alle bestemmingen bereikbaar. Verkeer blijft over de N280 rijden: voor beide rijrichtingen is 1 rijstrook beschikbaar.

Wat gaat er gebeuren?

We sluiten de noordelijke rijbaan van de N280 tussen de Louis Raemaekersbrug en Hornerbrug af. In drie weken realiseren we snel en efficiënt een volledige reconstructie van de weg. Verkeer rijdt gedurende de werkzaamheden via de zuidelijke rijbaan langs ons werkvak. Er is voor beide rijrichtingen op de N280 1 rijstrook beschikbaar.

Fase 2A - Louis Raemaekersbrug vanaf Hatenboer
Een impressie van het verkeerssysteem tijdens de reconstructie van de noordelijke rijbaan tussen Louis Raemaekersbrug en Hornerbrug

Wanneer?

Van vrijdag 15 februari 2019 tot en met vrijdag 8 maart is de noordelijke rijbaan tussen de Louis Raemaekersbrug en Hornerbrug afgesloten.

Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en vinden op een ander moment plaats. Wij informeren u tijdig via www.N280verbindt.nl op welk moment de werkzaamheden zullen plaatsvinden.

Hinder?

We kiezen bewust voor deze periode en deze wijze van uitvoeren: uit verkeerscijfers blijkt dat dit de meest geschikte periode op de N280 is. Bovendien start het recreatieseizoen in het voorjaar. Door slim te plannen beperken we de hinder door onze werkzaamheden voor de omgeving.

Het snel en intens uitvoeren van de reconstructie betekent voor u en voor ons wel werkzaamheden in diverse nachten en weekenden. Er is enige geluidshinder te verwachten als gevolg van de werkzaamheden.

Er zijn minder rijstroken beschikbaar, wat kan leiden tot oponthoud en meer drukte op de weg. Met tekstkarren attenderen we weggebruikers tijdig op verkeersdrukte. U ontwijkt onze werkzaamheden op de N280 het best en u hebt de meest betrouwbare reistijd als u gebruik maakt van de adviesroute.

Dit kan wel

Verkeer met bestemming Roermond kan gewoon over de N280 blijven rijden. De N280 is in beide rijrichtingen open.

  • Alle bestemmingen blijven bereikbaar.
  • Bestemmingen bij Hatenboer en De Weerd zijn met omleidingsroutes bereikbaar. Volg hiervoor de bewegwijzering.
  • Fietsverkeer over de Louis Raemaekersbrug blijft in beide rijrichtingen mogelijk over het zuidelijke fietspad.

Doorgaand verkeer over de N280 of verkeer met bestemming aan de oostkant van Roermond vermijdt eventuele verkeershinder op de N280 als gevolg van onze werkzaamheden het best door het volgen van de adviesroute.

Omleidingen

De omleidingsroutes vind je hier en op www.roermondbereikbaar.nl. Op Roermond Bereikbaar vind je tevens actuele bereikbaarheidsinformatie.

Tijdens de reconstructie van de noordelijke rijbaan van de N280 tussen Louis Raemaekersbrug en Hornerbrug is er sprake van 2 omleidingsroutes voor verkeer en 1 omleiding voor fietsverkeer.

  • Verkeer dat vanuit De Weerd richting de A2 en Weert wil rijden, wordt omgeleid via de Maaswaarderweg en de N280. Verkeer rijdt door tot kruispunt Buitenop. Via Buitenop en de Looskade rijdt verkeer terug de N280 op.
  • Verkeer vanuit Roermond met bestemming Hatenboer of De Weerd rijdt door tot afrit Horn. Via de kanaalweg en de toerit Horn rijdt verkeer de N280 op en slaat rechtsaf bij afrit Hatenboer.
  • Fietsverkeer over de Louis Raemaekersbrug rijdt in beide rijrichtingen over het zuidelijke fietspad. Vanuit Roermond bereikt fietsverkeer het zuidelijke fietspad via de Looskade en Buitenop. Via de Maaswaarderweg bereiken fietsers bestemmingen bij De Weerd.

De bereikbaarheidskaart voor verkeer vanuit De Weerd richting de A2 en Weert is te downloaden door hier te klikken. (pdf, 757 kB)

De bereikbaarheidskaart voor verkeer vanuit Roermond met bestemming Hatenboer of De Weerd is te downloaden door hier te klikken. (pdf, 756 kB)

De bereikbaarheidskaart voor (brom)fietsverkeer tussen De Weerd en Maashaven is te downloaden door hier te klikken. (pdf, 757 kB)