Reconstructie zuidelijke rijbaan N280 tussen Hornerbrug en Louis Raemaekersbrug


Op dit moment wordt er gewerkt aan noordelijke rijbaan tussen Louis Raemaekersburg en Hornerbrug. Om voldoende werkruimte te hebben om de weg te verbeteren is er nu in beide richtingen 1 rijstrook open voor verkeer.

Vanaf vrijdagavond 8 maart 2019 is de andere kant van de weg aan de beurt. We sluiten de zuidelijke rijbaan tussen Hornerbrug en Louis Raemaekersbrug (voorheen de Maasbrug) voor 3 weken af. Dit is noodzakelijk voor het snel, efficiënt en veilig uitvoeren van de reconstructie op dit wegdeel. De afrit naar Hatenboer en het zuidelijke fietspad zijn ook afgesloten. Alle bestemmingen blijven bereikbaar, eventueel met omleidingen. Verkeer blijft over de N280 rijden: voor beide rijrichtingen is 1 rijstrook beschikbaar.

Wat gaat er gebeuren?

We sluiten de zuidelijke rijbaan van de N280 tussen Hornerbrug en Louis Raemaekersbrug af. In 3 weken realiseren we snel en efficiënt een volledige reconstructie van de weg. Verkeer rijdt tijdens de werkzaamheden in beide rijrichtingen over de noordelijke rijbaan.

Fase 2B - Louis Raemaekersbrug vanaf Hatenboer
Een impressie van het verkeerssysteem tijdens de reconstructie van de zuidelijke rijbaan tussen Hornerbrug en Louis Raemaekersbrug

Wanneer?

Van vrijdag 8 maart tot en met vrijdag 29 maart 2019 is de zuidelijke rijbaan N280 tussen de Louis Raemaekersbrug en Hornerbrug afgesloten.

Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk niet doorgaan en vinden dan op een ander moment plaats. Wij informeren u tijdig via www.N280verbindt.nl op welk moment de werkzaamheden zullen plaatsvinden.

Wat ervaart u van de werkzaamheden?

We kiezen bewust voor deze periode en deze wijze van uitvoeren: uit verkeerscijfers blijkt dat dit de meest geschikte periode op de N280 is. Bovendien start het recreatieseizoen in het voorjaar. Door slim te plannen beperken we de hinder door onze werkzaamheden voor de omgeving.

Het snel en intens uitvoeren van de reconstructie betekent voor u en voor ons wel werkzaamheden in verschillende nachten en weekenden. Er is enige geluidshinder te verwachten als gevolg van de werkzaamheden.

Er zijn minder rijstroken beschikbaar, wat kan leiden tot oponthoud en meer drukte op de weg. Met tekstkarren waarschuwen we weggebruikers voor verkeersdrukte. Als u de adviesroute volgt, ontwijkt u de verkeershinder door onze werkzaamheden op de N280 en hebt u de meest betrouwbare reistijd.

Wat betekent dit voor u?

Verkeer met bestemming Roermond kan gewoon over de N280 blijven rijden. De N280 is in beide rijrichtingen open.

Omleidingen

De omleidingsroutes zijn hier en op www.roermondbereikbaar.nl te vinden.

Tijdens de reconstructie van de zuidelijke rijbaan van de N280 tussen Hornerbrug en Louis Raemaekersbrug is er sprake van 3 omleidingsroutes. Er zijn 2 omleidingen voor snelverkeer en 1 voor fietsverkeer.

  • Verkeer vanuit Weert en A2 met bestemming Hatenboer of De Weerd rijdt door tot kruispunt Buitenop. Via Buitenop en de Looskade rijdt verkeer terug de N280 tot afrit De Weerd. Via de Maaswaarderweg bereikt verkeer Hatenboer.
  • Verkeer dat vanuit Hatenboer en De Weerd richting Roermond wil rijden, wordt omgeleid via de Maaswaarderweg. Zij rijden via de N280 tot afrit Horn. Via de kanaalweg en de toerit Horn rijdt verkeer de N280 op en bereikt Roermond.
  • Fietsverkeer rijdt in beide rijrichtingen over de noordelijke parallelbaan. Vanuit Roermond bereikt fietsverkeer de noordelijke parallelbaan via de Looskade en Buitenop. Via de Maaswaarderweg bereiken fietsers bestemmingen bij Hatenboer.

Bereikbaarheidskaart voor verkeer vanuit Weert en A2 met bestemming Hatenboer of De Weerd (pdf, 472 kB)

Bereikbaarheidskaart voor verkeer vanuit De Weerd en Hatenboer richting Roermond (pdf, 473 kB)

Bereikbaarheidskaart voor (brom)fietsverkeer richting Hatenboer en Roermond (pdf, 474 kB)