Nieuwe fase is gestart


Eind januari 2020 is de bouw van de N280 een nieuwe fase ingegaan. Het oostelijk deel van de verdiepte ligging is nu op diepte en we gaan nu verder met de afwerking ervan. In de nieuwe fase verdiepen we het gedeelte ten westen van de Wilhelminasingel. Het verkeer op de N280 rijdt sinds 24 januari anders, zodat wij ruimte hebben om veilig te werken en weggebruikers veilig langs het werkvak kunnen rijden.

Eerste auto

Terwijl we in de week van 20 januari de eerste voorbereidingen deden voor de nieuwe fase, is de eerste auto door de verdiepte ligging van de Mijnheerkensweg gereden. Een kleine mijlpaal in ons project. Bekijk het filmpje van deze mijlpaal.

Even wennen

We merken dat het anders rijden voor de weggebruikers nog even wennen is. De wegmarkering is aangepast, zodat deze duidelijker is. We adviseren u om goed voorbereid op weg te gaan. Geef uzelf en anderen op de weg ruimte om te wennen aan deze situatie en pas uw snelheid aan. Een tip voor reizigers van en naar Weert: in de ochtend- en avondspits is de route A2 - A73 een goed alternatief. De reistijd is dan maar 6 minuten langer.

Komende werkzaamheden

We pakken de komende weken de kruising Wilhelminasingel aan en bouwen het westelijke deel van de verdiepte ligging. We verwachten dat de eerste auto in de tweede helft van 2020 al door de verdiepte ligging kan rijden.

Tot slot halen we de tijdelijke brug weg. Dat doen we in de nacht van 17 op 18 maart. Het gaat om de transportbrug die ons bouw- en vrachtverkeer de afgelopen maanden intensief gebruikte. Deze brug is niet meer nodig.

Als het weer meewerkt en alles volgens planning blijft verlopen, gaan we eind mei/begin juni weer een nieuwe fase in met dit project.