Nachtelijke afsluiting op de N280 richting Venlo


De werkzaamheden aan de N280 Roermond gaan van start op 7 januari. In fase 1 leggen we onder andere een nieuw riool aan parallel aan de N280. De benodigde werkruimte scheiden we van het doorgaand verkeer met een betonnen barrier. Verkeer kan zo van januari tot en met juni 2019 over de N280 rijden terwijl er veilig gewerkt wordt langs de weg.

Wat gaat er gebeuren?

We sluiten de N280 richting Venlo tussen de Wilhelminasingel en de toerit van de tijdelijke rotonde drie nachten af. In twee nachten realiseren we de betonnen barrier op de N280 en passen de wegindeling aan met tijdelijke markering. De derde nacht is reserve en gebruiken we om eventuele tegenvallers op te vangen.

We kiezen bewust voor nachtelijke afsluitingen, omdat er minder verkeer op de N280 is en het Designer Outlet Roermond gesloten is. Zo beperken we verkeershinder voor bewoners, bedrijven en bezoekers van Roermond. Er kan enige geluidshinder optreden door de werkzaamheden.

Na de aanleg van de betonnen barrier kunnen we starten met het vrijmaken van ruimte voor de aanleg van het riool parallel aan de N280. In januari verwachten we dat de ruimte beschikbaar is en starten we met de aanleg van het riool.

Schipperswal - aanleg tijdelijke wegen en ruimte maken
Een impressie van de werkzaamheden langs de N280. De betonnen barrier (aangegeven in het rood-wit) scheidt de werkruimte (aangegeven in het bruin) van het doorgaande verkeer op de N280 richting Venlo

Wanneer

Van maandag 7 januari 2019 tot en met donderdag 10 januari 2019 is de N280 richting Venlo tussen kruising Wilhelminasingel en de toerit van de tijdelijke rotonde drie nachten afgesloten. Elke nachtelijke afsluiting duurt van 21:00 tot 07:00 uur.

Er is geen verkeer over de N280 richting Venlo mogelijk tussen km 18.8 en km 19.6. Verkeer richting Venlo en Duitsland wordt omgeleid.

Dit kan wel:

  • Doorgaand verkeer richting Weert blijft ongewijzigd. De N280 van Venlo naar Weert is open.
  • Verkeer richting de Roerkade en de Wilhelminasingel blijft ongewijzigd. Alle rijrichtingen zijn mogelijk.
  • Bedrijventerrein Willem-Alexander blijft bereikbaar via de tijdelijke rotonde en de Mijnheerkensweg

Omleidingen

De omleidingsroutes vind je hier en op www.roermondbereikbaar.nl. Op Roermond Bereikbaar vind je tevens actuele bereikbaarheidsinformatie.

Verkeer dat vanaf de N280 of de Wilhelminasingel richting Venlo of Duitsland wil rijden, wordt omgeleid via de Mijnheerkensweg en de tijdelijke rotonde. Via de toerit rijdt verkeer de N280 weer op. De extra reistijd is verwaarloosbaar.

Omleidingsroute | Wilhelminasingel richting Venlo (pdf, 839 kB)

Omleidingsroute | N280 richting Venlo (pdf, 827 kB)

Bezoekers van het P1 van het Designer Outlet Roermond draaien eerst bij Looskade. Daarna rijden zij dezelfde omleidingsroute via de Mijnheerkensweg en de tijdelijke rotonde. De extra reistijd bedraagt enkele minuten.

Omleidingsroute | P1 Designer Outlet Roermond (pdf, 858 kB)