De N280 afronden in april en mei


In de eerste maanden van ‘21 hebben er al enkele afrondende werkzaamheden plaatsgevonden. Nu gaan we in de maanden april en mei ’21 de laatste werkzaamheden van de reconstructie N280 uitvoeren. Van deze werkzaamheden kunt u enige hinder ondervinden. Wij hopen op uw begrip waarvoor we u alvast willen danken.

Wat gaat er gebeuren?

Tussen de zuidelijke rijbaan van de N280 en de nieuwe fietsstraat ter hoogte van de oude stadsmuur dienen nog aanpassingen gedaan te worden aan het overstortriool.

Wanneer gaat dit gebeuren?

De werkzaamheden starten donderdag 8 april 2021 en we verwachten dat deze rioolwerkzaamheden ca. 4 weken gaan duren zodat vrijdag 7 mei 2021 een en ander afgerond is. In deze periode is de fietsstraat afgesloten.

Om veilig te kunnen werken is het nodig vanaf dinsdag 13 april 07:00u tot woensdag 14 april 19:00u en op woensdag 28 april van 7:00u tot 19:00u de zuidelijke rijbaan van de N280 tussen de Roerkade en Wilhelminasingel af te sluiten.

In deze 3 dagen houden we uiteraard alle bestemmingen via omleidingen bereikbaar.

Bij slecht weer kan het zijn dat de werkzaamheden niet doorgaan en op een ander moment moeten plaatsvinden. Ook kunnen de werkzaamheden als gevolg van slecht weer of onverwachte omstandigheden in de ondergrond uitlopen. Kijk regelmatig op onze Facebookpagina voor de meest actuele informatie.

Wat ervaart u van de werkzaamheden?

Natuurlijk vraagt dit wat van de omgeving en om te zorgen voor zo min mogelijk overlast, voeren we de werkzaamheden zo veilig en efficiënt mogelijk uit.

Onze werktijden zijn van 07:00u tot maximaal 19:00u. Echter kan het zijn dat we ook buiten deze uren moeten werken, maar dat proberen we zo veel mogelijk te voorkomen. Wel zo fijn voor u en voor ons!

Wat betekent dit voor u?

 • Alle bestemmingen blijven bereikbaar
 • Doorgaand verkeer op de N280 kan blijven doorrijden.
 • Dinsdag 13 april 07:00u tot woensdag 14 april 19:00u en woensdag 28 april tussen 07:00u en 19:00u
  • Verkeer vanaf het Westen met bestemming bedrijventerrein Willem Alexander en DOC is niet mogelijk via de zuidelijke parallelweg. Volg hiervoor de omleiding via de Sint-Wirosingel.
  • Verkeer vanaf het Westen met bestemming Venloseweg is niet mogelijk via de zuidelijke parallelweg. Volg hiervoor de omleiding via de Roerkade en de Singelring.
 • Vanaf donderdag 08 april 07:00u tot vrijdag 07 mei 16:00u
  • De fietsstraat tussen de St. Jansstraat en de Puylegats is volledig afgesloten waarbij de fietsers via de Swalmerstraat worden omgeleid (zie bereikbaarheidskaart)
  • De uitrit voor gemotoriseerd verkeer vanuit de fietsstraat naar de N280 is niet bereikbaar. Dit verkeer wordt via de Swalmerstraat omgeleid (zie bereikbaarheidskaart)

Op onze projectwebsite en op onze facebookpagina ziet u met welke omleiding we uw bestemming bereikbaar houden. Alle bestemmingen blijven bereikbaar.

N280 - Omleiding i.v.m. afsluiting parallelbaan Zuid (pdf, 340 kB)

N280 - Omleiding i.v.m. afsluiting fietsstraat (pdf, 330 kB)