Laatste loodjes op de Looskade


De uitgaande beweging van Buitenop-Noord naar N280 dient nog volledig gereconstrueerd te worden. We breken asfalt op en maken een nieuwe fundering om vervolgens het asfalt en de belijning aan te brengen. Tevens brengen we de laatste laag asfalt (deklaag) aan op zowel de Looskade, kruising van de Maashaven met de Arlo, de kruising van de Looskade met de Roerkade en Buitenop-Noord.

We verwachten dat de werkzaamheden ca. 1 week duren.

De Looskade in juli 2020
De Looskade in juli 2020

Wanneer gaat dit gebeuren?

  • Vanaf zondag 27 september 19:00 uur zal de uitgaande beweging vanuit Maashaven naar N280 richting Hatenboer-De Weerd worden afgesloten.
  • In de nacht van donderdag 1 oktober op vrijdag 2 oktober zal tussen 19:00u en 06:00u de laatste laag asfalt (deklaag) op de Looskade en Buitenop-Noord worden aangebracht.

We verwachten in één week klaar te zijn.

Wat merkt u van de werkzaamheden?

Om te zorgen voor zo min mogelijk overlast, voeren we de werkzaamheden zo veilig en efficiënt mogelijk uit. Onze werktijden zijn van 07:00 tot 19:00 uur. Het kan zijn dat we ook buiten deze uren moeten werken, dit proberen we uiteraard zo veel mogelijk te voorkomen. Wel zo fijn voor u en voor ons!

Op voorhand kunnen wij u echter wel alvast mededelen dat er 2 nachten gewerkt gaat worden.

Alle hinder voorkomen is helaas niet mogelijk. Er kan enige hinder zijn door trillingen en geluid.

Wat betekent dit voor u?

  • Alle bestemmingen blijven bereikbaar.
  • Bestemmingen aan de noordzijde van de Looskade (zoals de Arlo-flat, Riviercruise Terminal, Stadhouder, parkeergarage Kazerneplein en het parkeerterrein) blijven bereikbaar.
  • Bestemmingen aan de zuidzijde van de Looskade en de Looierstraat (zoals Aureool, Natalinitoren, parkeergarages en de woonarken) blijven bereikbaar.
  • Doorgaand verkeer op de N280 kan gewoon blijven doorrijden.
    Fietsverkeer blijft in alle rijrichtingen mogelijk.

Vanaf zondag 27 september 19:00u zullen in deze nacht opbreekwerkzaamheden plaatsvinden van Buitenop-Noord waarbij werkverkeer gebruik maakt van de Maashaven.

Van donderdag 1 oktober 19:00u tot vrijdag 2 oktober 06:00u zal de bereikbaarheid af en toe beperkt zijn ivm laatste laag asfalt (deklaag) aanbrengen.

Onderstaande bereikbaarheidskaarten geven weer hoe de omgeving bereikbaar blijft:

N280 - Omleiding i.v.m. afsluiting Buitenop Noord (pdf, 610 kB)

N280 - Omleiding i.v.m. afsluiting Looskade (pdf, 299 kB)