Geluidsschermen plaatsen langs de N280


We plaatsen geluidsschermen langs de N280 om de leefbaarheid te verbeteren. De geluidsschermen nabij de spoorbrug vernieuwen we al in november, vooruitlopend op onze originele planning. De belangrijkste reden is dat we dit tegelijk met werkzaamheden aan het spoor van ProRail doen. Hiermee verminderen we de hinder tijdens het plaatsen van de geluidsschermen.

We vervangen oude geluidsschermen op meerdere plekken tussen km. 19.6 en 20.3. We plaatsen de geluidsschermen onder andere op het viaduct Mijnheerkensweg, het spoorviaduct van de N280 en het viaduct Broekhin.

De resterende geluidsschermen plaatsen we volgens onze reguliere planning in 2020.

Spoorbrug N280
Een van de viaducten waar we geluidsschermen plaatsen of vervangen.

Wanneer gaat dit gebeuren?

Vanaf dinsdag 19 november starten we met voorbereiden en plaatsen van de geluidschermen.

  • Overdag (tussen 07:00 en 16:00 uur) werken we aan de zuidzijde van de N280.
  • In de nacht (tussen 19:00 en 07:00 uur) werken we aan de noordzijde van de N280.
  • In de nachten van woensdag, donderdag en vrijdag (20, 21 en 22 november) sluiten we tijdelijke aansluiting N280 vanuit het oosten naar de rotonde Mijnheerkensweg af.

We verwachten na 2 weken de geluidsschermen gemaakt te hebben.

Bij slecht weer kan het zijn dat de werkzaamheden niet doorgaan en op een ander moment plaatsvinden. Het kan zijn dat de werktijden van de noord- en zuidzijde daardoor wisselen. Kijk regelmatig op deze website voor de meest actuele informatie.

Wat ervaart u van de werkzaamheden?

Om te zorgen voor zo min mogelijk overlast, voeren we de werkzaamheden zo veilig en efficiënt mogelijk uit. Voor het veilig plaatsen van de geluidsschermen sluiten we op het moment van werken 1 rijstrook af. Er blijft altijd 1 rijstrook open, zodat verkeer door kan blijven rijden.

Alle hinder voorkomen is helaas niet mogelijk. Door de werkzaamheden aan het spoor van ProRail en het plaatsen van de geluidsschermen kan hinder ontstaan. Door de werkzaamheden op hetzelfde moment uit te voeren, beperken we de tijd dat u hinder kunt ervaren.

Wat betekent dit voor u?

Verkeer kan gewoon over de N280 blijven rijden.

  • Alle bestemmingen blijven bereikbaar.
  • Doorgaand verkeer op de N280 kan gewoon blijven doorrijden. Er is altijd 1 rijstrook open.
  • Verkeer vanuit het oosten naar bedrijventerrein Willem-Alexander, Schipperswal en Designer Outlet (P3) leiden we in de nachten van 20, 21 en 22 november tussen 19:00 – 07:00 uur om.

Omleiding in nachten van 20, 21 en 22 november

Een bereikbaarheidskaart van deze omleiding kunt u downloaden door op de tekst te klikken.