Eind april starten voorbereidingen nieuwe fase


Eind april starten de voorbereidende werkzaamheden voor fase 5 van de reconstructie N280. We beginnen met het opnieuw inrichten van het kruispunt Buitenop-N280. Daarnaast werken we aan de noordelijke en zuidelijke rijbanen van Buitenop. Die weg krijgt nieuwe fundering en nieuw asfalt en wordt opnieuw ingericht, met een veilige aansluiting op de Maashaven en Roerkade. Ook vernieuwen we de noordelijke rijbaan van de N280 tussen de Maasbrug en Buitenop.

GvR2020Roermond_MG_0364A
Een luchtfoto van kruising Buitenop - N280 in maart 2020

Wanneer gaat dit gebeuren?

Deze voorbereidende werkzaamheden starten eind april. Daarbij wordt de Looskade voor een deel in gebruik genomen zoals deze is bedoeld: gemotoriseerd verkeer gebruikt de Looskade om vanuit de juiste richting naar en van de N280 te rijden.

We verwachten dat deze werkzaamheden 6 weken gaan duren. Daarna kan een deel van de Buitenop al veilig in gebruik worden genomen. Maar het werk aan de N280 tussen de Maasbrug en Buitenop is dan nog niet helemaal klaar. Deze werkzaamheden aan de noordelijke rijbaan van de N280 vinden plaats in juni.

Bij slecht weer kan het zijn dat de werkzaamheden niet doorgaan en op een ander moment plaatsvinden. Kijk regelmatig op deze website voor de meest actuele informatie.

Wat merkt u van de werkzaamheden?

Om te zorgen voor zo min mogelijk overlast, voeren we de werkzaamheden zo veilig en efficiënt mogelijk uit. Daarom sluiten we het werkgebied volledig af voor (langzaam) verkeer. Onze werktijden zijn van 07:00 tot 19:00 uur. Het kan zijn dat we ook buiten deze uren moeten werken, maar dat proberen we zo veel mogelijk te voorkomen. Wel zo fijn voor u en voor ons!

Alle hinder voorkomen is helaas niet mogelijk. Er kan hinder zijn door trillingen en er zal meer verkeer op de Looskade komen.

Wat betekent dit voor u?

  • Alle bestemmingen blijven bereikbaar.
  • Doorgaand verkeer op de N280 kan blijven doorrijden en rijdt vanaf eind mei aan de zuidzijde van de N280.
  • Verkeer vanuit westelijke richting kan alleen rechtsaf naar Buitenop-Roerkade en niet meer linksaf naar Buitenop-Maashaven.
  • Verkeer vanuit oostelijke richting kan alleen linksaf naar Buitenop-Roerkade en niet meer rechtsaf naar Buitenop-Maashaven.
  • Voor verkeer vanuit Maashaven en Arlo richting het oosten en westen naar N280 verandert er niets.
  • Verkeer vanuit Kraanpoort en Looskade richting het westen en oosten rijdt via de Looskade naar de N280.

Bereikbaarheidskaarten voor verkeer tijdens deze werkzaamheden: