De N280 tussen Louis Raemaekersbrug en Hornerbrug is bijna klaar


De zuidelijke rijbaan tussen de Louis Raemaekersbrug en Hornerbrug is bijna klaar. Voor het afronden van de noordelijke rijbaan hebben we nog 1 weekend nodig. Vanaf vrijdagavond 29 maart om 19:00 uur sluiten we de noordelijke rijbaan en de afrit naar Horn af. Verkeer kan over de N280 rijden: in beide rijrichtingen blijft 1 rijstrook open. Op maandag 1 april om 06:00 uur zijn alle wegen weer open.

Wat gaat er gebeuren?

We sluiten de noordelijke rijbaan van de N280 tussen de Louis Raemaekersbrug en Hornerbrug af. Ook de afrit naar Horn wordt afgesloten. In 1 weekend voeren we onderhoud uit aan de weg en brengen we nieuw asfalt aan. Verkeer rijdt tijdens de werkzaamheden over de zuidelijke rijbaan langs het werkvak.

Na deze werkzaamheden is de weg opnieuw ingericht en klaar voor de toekomst.

Hatenboer - De Weerd - Beoogde situatie
Een impressie van de nieuwe situatie bij kruising Hatenboer - De Weerd

Wanneer?

Van vrijdagavond 29 maart 19:00 uur tot en met maandagochtend 1 april 06:00 uur  zijn de noordelijke rijbaan tussen de Louis Raemaekersbrug en Hornerbrug en de afrit Horn afgesloten.

Bij slecht weer kan het zijn dat de werkzaamheden niet doorgaan en op een ander moment plaatsvinden. Kijk regelmatig op N280verbindtroermond.nl voor de meest actuele informatie.

Wat merkt u van de werkzaamheden?

Uit onderzoek blijkt dat dit de meest geschikte periode op de N280 is om deze werkzaamheden uit te voeren. Bovendien start het recreatieseizoen in het voorjaar. Door slim te plannen, beperken we de hinder door onze werkzaamheden voor de omgeving.

Het snel uitvoeren van de reconstructie betekent wel dat werkzaamheden in verschillende nachten en weekenden plaatsvinden. Er is dan wat geluidshinder te verwachten.

Er zijn minder rijstroken beschikbaar, wat kan leiden tot oponthoud en meer drukte op de weg. Met tekstkarren waarschuwen we weggebruikers voor verkeersdrukte. Door de adviesroute te volgen, ontwijkt u de verkeershinder door werkzaamheden aan de N280 en hebt u de meest betrouwbare reistijd.

Wat betekent dit voor u?

Verkeer met bestemming Roermond kan gewoon over de N280 blijven rijden. De N280 is in beide rijrichtingen open.

  • Alle bestemmingen blijven bereikbaar.
  • Bestemmingen bij Horn, Hatenboer en De Weerd zijn bereikbaar via omleidingsroutes. Volg hiervoor de bewegwijzering.
  • Fietsverkeer over de Louis Raemaekersbrug blijft in beide rijrichtingen mogelijk over het zuidelijke fietspad.
  • Doorgaand verkeer over de N280 of verkeer met bestemming aan de oostkant van Roermond vermijdt eventuele verkeershinder op de N280 het best door de adviesroute te volgen.

Omleidingen

De omleidingsroutes zijn hier en op www.roermondbereikbaar.nl te vinden.

Tijdens de afrondende werkzaamheden aan de noordelijke rijbaan van de N280 tussen de Louis Raemaekersbrug en de Hornerbrug is er sprake van 4 omleidingsroutes. Er zijn 3 omleidingen voor snelverkeer en 1 voor fietsverkeer.

  • Verkeer dat vanuit Hatenboer en De Weerd richting de A2 en Weert wil rijden wordt omgeleid. Via de Maaswaarderweg en toerit Hatenboer rijden zij de N280 op tot kruising Buitenop. Via Buitenop en Looskade draaien zij terug de N280 op en vervolgen ze hun route naar A2 en Weert.
  • Verkeer vanuit Roermond met bestemming De Weerd of Hatenboer rijdt door op de N280 tot afrit Haelen. Via de N273 (Napoleonsbaan) en toerit Haelen rijden zij de N280 op. Ze bereiken Hatenboer door de afrit Hatenboer te nemen. Bestemmingen bij De Weerd zijn bereikbaar via de Maasvaarderweg.
  • Verkeer vanuit Roermond naar Horn rijdt door op de N280 tot afrit Haelen. Via de N273 (Napoleonsbaan) en de Heythuyserweg bereiken zij Horn, vanuit het westen.
  • (Brom)fietsverkeer rijdt in beide rijrichtingen over het zuidelijke fietspad over de Louis Raemaekersbrug. Vanaf Roermond is het zuidelijke fietspad te bereiken via de Looskade en Buitenop. Via de Maaswaarderweg bereiken zij De Weerd of de parallelweg richting Horn. ­­

Bereikbaarheidskaart voor verkeer vanuit De Weerd en Hatenboer richting A2 en Weert. (pdf, 563 kB)

Bereikbaarheidskaart voor verkeer vanuit Roermond naar De Weerd of Hatenboer. (pdf, 646 kB)

Bereikbaarheidskaart voor verkeer vanuit Roermond naar Horn. (pdf, 646 kB)

Bereikbaarheidskaart voor (brom)fietsverkeer richting De Weerd of Maashaven. (pdf, 563 kB)