Werkzaamheden begin 2020


Eind januari beginnen we met de volgende fase van de verdiepte ligging, ten westen van de Wilhelminasingel. Het oostelijke deel is op diepte en wordt verder ingericht, zodat deze later veilig en compleet in gebruik kan worden genomen.

Fase 4B
Een impressie van de werkzaamheden begin 2020 aan het westelijk deel van de verdiepte ligging N280.

Wat gaat er gebeuren?

De werkzaamheden aan de verdiepte ligging in de N280 voeren we uit in 2 fasen. De afgelopen periode hebben we het oostelijke deel van de verdiepte ligging tot aan de kruising Wilhelminasingel gebouwd. Ook is de hele verdiepte ligging van de Mijnheerkensweg klaar. Nu beginnen we aan het westelijke deel: vanaf de kruising Wilhelminasingel tot aan de Louis Raemaekersbrug.

We maken werkruimte om veilig onze werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Vanaf de kruising Buitenop tot en met de kruising Wilhelminasingel passen we de wegen aan. Verkeer rijdt daarna over een verlengde, tijdelijke N280 aan de zuidkant van de toekomstige verdiepte ligging. Dat geeft ons ruimte om de verdiepte ligging verder uit te graven en te bouwen.

Wanneer gaat dit gebeuren?

In de loop van week 4 (in de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 januari 2020) beginnen de voorbereidende werkzaamheden. Het bouwen van de verdiepte ligging start halverwege februari. Bij slecht weer kan het zijn dat de werkzaamheden niet doorgaan en op een ander moment moeten plaatsvinden. Kijk regelmatig op deze website voor de meest actuele informatie.

Wat merkt u van de werkzaamheden?

We werken veilig en slim om te zorgen voor zo min mogelijk overlast. Onze werktijden zijn van 07:00 tot 19:00 uur. Het kan zijn dat we ook buiten deze uren moeten werken, maar dit proberen we zo veel mogelijk te voorkomen. Wel zo fijn voor u en voor ons!

Hoe dieper de damwanden komen, hoe meer overlast er kan ontstaan. We monitoren de trillingen en het geluid dat we veroorzaken. Mochten we over onze streefwaarden heen gaan, dan passen we onze werkwijze aan. Alle overlast voorkomen is helaas niet mogelijk. Er is nu eenmaal geluids- en trillingshinder te verwachten.

Wat betekent dit voor u?

Verkeer kan gewoon over de N280 en de tijdelijke wegen blijven rijden.

 • Alle bestemmingen blijven bereikbaar.
 • Bestemmingen in de Mijnheerkensweg, zoals DCO van Iersel, Euromaster en City Hub, zijn bereikbaar vanuit het oosten via de nieuwe verdiepte ligging Mijnheerkensweg. Volg de bewegwijzering.
 • Het Designer Outlet Roermond P1 is niet bereikbaar via de N280. Deze is bereikbaar via de rotonde en de verdiepte ligging Mijnheerkensweg. Volg de bewegwijzering.
 • De bypass op de Mijnheerkensweg wordt ingericht voor eenrichtingsverkeer: verkeer is alleen mogelijk vanaf de Mijnheerkensweg richting de Schipperswal.
 • Om vanuit de Schipperswal de N280 en de Mijnheerkensweg te bereiken volg je de bewegwijzering over de verdiepte ligging van de N280.

Adviesroutes

Oponthoud door onze werkzaamheden vermijdt u het beste door onze adviesroutes te volgen:

 • Doorgaand verkeer op de N280 en verkeer naar Roermond Oost, Leeuwen en bedrijventerrein Willem-Alexander adviseren we via de A73 te rijden en afslag (19) Roermond te nemen.
 • Plaatselijk verkeer adviseren we Roermond te verlaten door op de Singelring te rijden via de Maastrichterweg (richting Weert en Eindhoven) of de Koninginnelaan (richting Venlo en Swalmen).

Omleidingen

Tijdens het bouwen van het westelijke gedeelte van de verdiepte ligging gelden 4 omleidingsroutes voor gemotoriseerd verkeer:

 • Gemotoriseerd verkeer dat vanaf de N280 vanuit het westen naar DCO van Iersel, Euromaster, City Hub en Designer Outlet Roermond wil rijden wordt omgeleid. Zij rijden door op de N280 tot de tijdelijke afrit naar de rotonde Mijnheerkensweg. Via de rotonde Mijnheerkensweg rijden zij door de nieuw aangelegde verdiepte ligging. Zo kunnen zij DCO van Iersel, Euromaster, City Hub en Designer Outlet Roermond bereiken.
 • Gemotoriseerd verkeer dat vanaf de N280 vanuit het westen naar de Schipperswal en de parkeergarage van het Designer Outlet Roermond wil rijden wordt omgeleid. Zij rijden door op de N280 tot de tijdelijke afrit naar de rotonde Mijnheerkensweg. Via de rotonde Mijnheerkensweg rijden zij de Mijnheerkensweg in en nemen daar de tijdelijke verbindingsweg naar de Schipperswal. Zij bereiken de Schipperswal en de parkeergarage van het Designer Outlet Roermond vanuit het oosten.
 • Gemotoriseerd verkeer dat vanaf de N280 vanuit het westen naar Leeuwen en bedrijventerrein Willem-Alexander wil rijden wordt omgeleid. Zij rijden door op de N280 tot de tijdelijke afrit naar de rotonde Mijnheerkensweg. Via deze rotonde bereiken zij Leeuwen en bedrijventerrein Willem-Alexander.
 • Gemotoriseerd verkeer dat vanaf de Wilhelminasingel naar het Designer Outlet Roermond P1 wil rijden wordt omgeleid. Zij rijden rechtsaf in oostelijke richting de N280 op tot de tijdelijke afrit naar de rotonde Mijnheerkensweg. Via de Mijnheerkensweg en de verdiepte ligging bereiken zij het Designer Outlet Roermond P1.

Bereikbaarheidskaart voor verkeer van en naar bedrijven Mijnheerkensweg en Designer Outlet Roermond - 27-01-2019 (pdf, 954 kB)

Bereikbaarheidskaart voor verkeer van en naar de Schipperswal en Designer Outlet Roermond Parkeergarage - 27-01-2019 (pdf, 941 kB)