Afrondende werkzaamheden op 2 november


Ondanks Corona voeren we de werkzaamheden zoveel als mogelijk conform planning uit. Zoals u al hebt kunnen zien zijn we nog steeds druk bezig met werkzaamheden op de N280 om deze begin november 2020 volledig open te stellen.

Voor het zo ver is zijn er nog wat afrondende werkzaamheden noodzakelijk. Met deze afrondende werkzaamheden starten we maandag 2 november 2020. Dat betekent dat de zuidelijke rijbaan tussen Roerkade en Wilhelminasingel is afgesloten.

GvR2020HMROE06-4385
De N280 vanuit vogelperspectief in oktober 2020.

Wat gaat er gebeuren?

We gaan de parallelbaan van de N280 afmaken. We hebben de parallelbaan tijdelijk ingericht om verkeer tijdens de werkzaamheden door te laten rijden. Delen van de N280 bij het Ondernemersplein Limburg, ter hoogte van de bushalte Ernst Casimir-passage en op de noordelijke rijbaan bij de Schipperswal zijn daarom nog niet klaar. We voeren tegelijkertijd kleine herstelwerkzaamheden uit.

Nu gaan we de weg definitief inrichten. Daarvoor halen we delen van de verharding weg en brengen we nieuwe verharding aan. Ook voorzien we de weg van nieuwe markering. We zorgen met deze werkzaamheden dat de parallelstructuur klaar is voor de toekomst.

Wanneer gaat dit gebeuren?

Deze werkzaamheden starten maandag 2 november om 9:00 uur. We verwachten op dinsdag 3 november om 6:00 uur weer klaar te zijn.

Deze werkzaamheden zijn gevoelig voor slecht weer. Daarom kan het zijn dat we bij slecht weer niet starten. De werkzaamheden vinden dan op een later moment plaats.

Wat ervaart u van de werkzaamheden?

Natuurlijk vraagt dit wat voor de omgeving en om te zorgen voor zo min mogelijk overlast, voeren we de werkzaamheden zo veilig en efficiënt mogelijk uit. Om die reden hebben we bewust gekozen om de werkzaamheden in een dag met een aansluitende nacht uit te voeren. Daarom sluiten we de zuidelijke rijbaan tussen Roerkade en Wilhelminasingel volledig af en de noordelijke rijbaan in de nacht.

Wat betekent dit voor u?

  • Alle bestemmingen blijven bereikbaar
  • Verkeer vanuit het westen met bestemming binnenstad, Designer Outlet en bedrijventerrein Willem Alexander dient vanaf maandag 2 november 09:00u tot dinsdagochtend 3 november 06:00u via Buitenop-Roerkade naar Wilhelminasingel te rijden.
  • Verkeer vanuit het oosten met bestemming bedrijventerrein Willem Alexander, Designer Outlet of naar het westen dient vanaf maandag 2 november 19:00u tot dinsdagochtend 3 november 06:00u via de omleiding Broekhin-Noord-Venloseweg-Wilhelminasingel te rijden.

N280 - Afsluiting voor verkeer vanaf A73 richting Wilhelminasingel N280 (pdf, 192 kB)

N280 - Afsluiting voor verkeer vanaf Weert richting DOC en bedrijventerrein Willem Alexander (pdf, 310 kB)