Tijdelijke verbinding tussen Mijnheerkensweg – Schipperswal


Vanaf maandag 18 maart 2019 gebruiken we een tijdelijke verbindingsweg voor verkeer vanaf de Mijnheerkensweg naar de Schipperswal. De huidige kruising wordt opgeheven. Met omleidingen en de verbindingsweg blijven alle bestemmingen bereikbaar. We hebben deze ruimte nodig om de verdiepte ligging in de Mijnheerkensweg te bouwen.

Wat gaat er gebeuren?

We sluiten de kruising tussen de Mijnheerkensweg en de Schipperswal af. Doorrijden langs de kruising Mijnheerkensweg en Schipperswal is dan niet meer mogelijk. De bedrijven en bestemmingen aan de Schipperswal blijven bereikbaar door de verbindingsweg.

Misschien heeft u het al gezien: we zijn in februari al gestart met de voorbereidingen voor deze weg. We verleggen kabels en leidingen en realiseren een nieuw riool. Als deze werkzaamheden klaar zijn brengen we nieuw asfalt aan. Uiteindelijk zorgen we ervoor dat het verkeer niet in onze werkruimte kan komen door een afscheiding (wij noemen dat een ‘barrier’) te plaatsen. Voor het uitvoeren van deze werkzaamheden moeten we meerdere keren een stuk weg afzetten.

We maken met de verbindingsweg tijdelijk gebruik van het terrein van Jos Menten Metaalrecycling. Daar hebben we voldoende ruimte gemaakt om fiets- en autoverkeer in 2 rijrichtingen veilig langs de werkruimte te leiden. Er is voor beide rijrichtingen 1 rijstrook beschikbaar.

N280 - Verbindingsweg Menten
Een impressie van de tijdelijke verbindingsweg tussen Mijnheerkensweg en Schipperswal

Wanneer?

Vanaf maandag 18 maart 2019 nemen we de tijdelijke verbindingsweg in gebruik.

Bij onverwachte vondsten of obstakels in de bodem kunnen de werkzaamheden mogelijk niet doorgaan, dan verandert onze planning. Wij informeren u tijdig via www.N280verbindtroermond.nl als de tijdelijke verbindingsweg pas later gebruikt kan worden.

Wat ervaart u van de werkzaamheden?

De werkzaamheden vinden voornamelijk overdag plaats. De werkzaamheden kunnen geluidshinder veroorzaken.

Wat betekent dit voor u?

  • Alle bestemmingen blijven bereikbaar.
  • Verkeer met bestemming Schipperswal of parkeergarage Designer Outlet Roermond kan vanaf de rotonde Mijnheerkensweg en de Mijnheerkensweg via onze verbindingsweg de Schipperswal blijven bereiken.
  • Verkeer naar bestemmingen DCO van Iersel, Euromaster of City Hub zijn bereikbaar vanaf kruising Wilhelminasingel.
  • Fietsverkeer blijft in beide rijrichtingen mogelijk en bereikt de Schipperswal of de bedrijven Mijnheerkensweg via de verbindingsweg.

Omleidingen

De omleidingsroutes zijn hier en op www.roermondbereikbaar.nl te vinden.

Zodra de verbindingsweg in gebruik is zijn er 2 omleidingen voor:

  • Verkeer vanuit de Wilhelminasingel of N280 met als bestemming de Schipperswal rijdt via de tijdelijke afrit N280 naar de rotonde van de Mijnheerkensweg. Via de Mijnheerkensweg en de verbindingsweg bereiken zij de Schipperswal
  • Verkeer vanuit het oosten met bestemming DCO van Iersel, Euromaster of City Hub rijdt via de kruising Wilhelminasingel naar de Mijnheerkensweg.

Bereikbaarheidskaart voor verkeer vanuit Wilhelminasingel of N280 richting Schipperswal (pdf, 1.3 MB)

Bereikbaarheidskaart voor verkeer vanuit het westen en de N280 met bestemming DCO van Iersel, Euromaster of City Hub (pdf, 1.3 MB)