Start aanleg toerit Sint Wirosingel


Vanaf maandag 18 maart 2019 starten we met de aanleg van de nieuwe toerit Sint Wirosingel. De nieuwe toerit is een directe verbinding tussen de Sint Wirosingel en de N280. Tijdens de aanleg is het westelijke fietspad langs de Sint Wirosingel afgesloten. Fietsverkeer wordt omgeleid.

Wat gaat er gebeuren?

We realiseren een nieuwe toerit vanaf Sint Wirosingel naar de N280. Deze toerit wordt aangelegd ter hoogte van Sligro Roermond en Den Elzen Wonen & Slapen. De aanleg van deze toerit verbetert de doorstroming op de N280: de wachttijd bij de verkeerslichten van de Sint Wirosingel neemt af.

De werkzaamheden voeren we grotendeels in de berm uit. De weggebruiker merkt hier dus nauwelijks iets van. We zetten de weg wel af voor het aansluiten van de toerit op de N280 en de Sint Wirosingel.

Dit gebied was voorheen verblijfplaats van een das. Door de aanleg van de nieuwe toerit verdwijnt deze verblijfplaats. We hebben daarom eerst een nieuw onderkomen voor de das aangelegd. Om de das veilig en vrij te laten bewegen in zijn leefgebied, leggen we ook dassenpassages aan onder de N280 en de nieuwe toerit. Nu we zeker zijn dat de das verhuisd is, starten we met de aanleg.

N280 - Sint Wirosingel_2
Een impressie van de nieuwe toerit bij de Sint Wirosingel

Wanneer?

Vanaf maandag 18 maart 2019 starten we met de aanleg van de nieuwe toerit Sint Wirosingel.

Wat ervaart u van de werkzaamheden?

De werkzaamheden vinden voornamelijk overdag plaats. U kunt enige geluidshinder door onze werkzaamheden ervaren.

Wat betekent dit voor u?

  • Alle bestemmingen blijven bereikbaar.
  • Verkeer ondervindt nauwelijks hinder en kan over de N280 blijven rijden.
  • Fietsverkeer blijft in beide rijrichtingen langs de Sint Wirosingel mogelijk.

Omleidingen

De omleidingsroutes zijn hier en op www.roermondbereikbaar.nl te vinden.

Tijdens de aanleg van de toerit Sint Wirosingel is er sprake van een omleiding voor fietsverkeer:

  • Fietsers op het westelijke fietspad steken bij kruispunt Burghoffweg de Sint Wirosingel over. Via het oostelijke fietspad langs de Sint Wirosingel bereiken fietsers de rotonde Sint Wirosingel. Daar kan fietsverkeer veilig oversteken naar het westelijke fietspad.

Bereikbaarheidskaart voor fietsverkeer op het westelijke fietspad van de Sint Wirosingel (pdf, 843 kB)